Podzim provoněný štrúdlem a listím

Podzimní dny přinesly spoustu zajímavých aktivit také do čtvrtého oddělení družiny. Venku se nám již ochladilo, po ránu se sem tam objeví mlha a ve vzduchu voní popadané listí. Právě pestrobarevnost listí žáky inspirovala k celé řadě tvoření. S použitím kartonu, přírodnin a obyčejné lepenky tvořili originální obrázky a také se dozvěděli, co je to Land Art, který si následně v přírodě vyzkoušeli. Nástěnku ozdobily originální portréty dětí. Ty vznikly potiskem fotografií za použití barev a listů sesbíraných na vycházce.

K podzimním vůním bezpochyby patří také vůně jablečného štrúdlu a ovocného čaje. Právě proto se děti vydaly do kuchyňky, kde si společnými silami štrúdl upekly. Ten si pak i s čajem daly ke svačině. Než se však štrúdl upekl, pustily se do bojovky, která jim odhalila původ a historii této jablečné pochoutky.

Jiné dny pak patřily podzimním hádankám a přesmyčkám, vyhledávání informací na počítači a procházkám do přírody. A protože podzim ještě není zdaleka u konce, jistě na žáky spousta dalších aktivit ještě čeká.