Šipkovaná opět bavila a vzdělávala

Procházka Plumlovem, osobnosti z dávné historie, luštění tajenky, přátelská setkání, občerstvení a zábava na školním dvoře. V tomto duchu se nesl již šestý ročník oblíbené Šipkované, který proběhl v neděli 29. září.

Je už tradicí, že konec září patří u nás ve škole akci Šipkovaná. Přípravy však začínají mnohem dřív. Nejpozději na začátku školního roku se plánuje trasa, vznikají scénáře, chystají se kostýmy a z našich pedagogů se začínají stávat herci. Všichni dělají maximum pro to, aby se pak na trase mohli vžít do rolí postav z dávné historie. Letos čekalo na návštěvníky celkem dvanáct zastavení a o zajímavé příběhy a vtipné situace nebyla nouze.

Rodinné týmy, ale i jednotlivce tak vítala duše školy s paní uklízečkou, kamarádky hodnotící stavbu školy, šašek s princeznou, obyvatelé pivovaru, zámecké upírky, kořenářky, Jan z Pernštejna s chotí, potulní komedianti, zamilovaná dvojice, místní tulačka, drbny Máňa a Bláža a také rodina turistů hledající nově otevřený zámek. Některá místa byla doplněná o bonusový úkol a vždy zazněla indicie, která pomohla vyřešit závěrečnou tajenku.

I o zábavu na školním dvoře bylo postaráno. Kromě občerstvení bylo připraveno malování na obličej, tetovací studio či fotokoutek. Ti, co rádi tvoří, si z dílničky odnášeli krásné plátěné tašky a příznivci sportu si mohli užít zábavné sportování s kartony.

Na trase i dvoře panovala přátelská atmosféra a kromě nových zážitků a nabytí nových informací si účastníci Šipkované mohli popovídat nejen s kamarády a dalšími rodiči, ale také právě se zaměstnanci naší školy.

Závěrem bychom rádi poděkovali všem, kdo na trasu vyrazili a srdečné poděkování patří také všem kolegům za skvělé herecké výkony a obstarání zábavy na školním dvoře. A v jakém duchu se ponese příští Šipkovaná? To zase minimálně na rok zůstává překvapením.

Bohatou fotogalerii naleznete na odkazu: https://eu.zonerama.com/VystaFoti/Album/12116462

Jiří Trunda