Planeta Země 3000 – Cesta do Chile

Každý rok mají žáci sedmých ročníků jedinečnou příležitost zúčastnit se zeměpisné přednášky „Planeta Země 3000“. Letos tomu nebylo jinak a ve středu 25. září jsme se společně vypravili do Městského divadla v Prostějově, kde nás čekala nezapomenutelná cesta po Chile. Hlavním průvodcem byl cestovatel Adam Lelek, kterého doprovázeli jeho dva přátelé. Společně nám během sedmdesáti minut ukázali nejen krásy této jihoamerické země, ale i její kulturní a přírodní bohatství.

Během putování jsme obdivovali zasněžené vrcholky hor a majestátní ledovce, prozkoumali sopečné Andy a na severu země jsme se ocitli v nejsušší poušti světa, kterou je slavná Atacama.

Cílem projektu „Planeta Země 3000“ je přiblížit aktuální problémy našeho světa a ukázat, jak se lidé různých kultur vyrovnávají s výzvami dnešní doby. Tvůrci chtějí diváky motivovat k pokoře a většímu zájmu o okolní svět, aby si uvědomili, jak je důležité chránit přírodu.

Tato přednáška nás nejenom obohatila o nové poznatky, ale také nám připomněla, že svět je plný zázraků, které stojí za to objevovat.